Programátor prvního viru pro telefony iPhone pracuje pro Apple

Hacker Ashley Towns, který vytvořil vůbec první vir pro telefony iPhone, získal práci ve firmě Apple, která tyto přístroje vyrábí. Towns dostal práci v australské společnosti, která zajišťuje programové zabezpečení telefonů iPhone.

„Zanechává to hořkou pachuť, když (Towns) byl odměněn tímto způsobem a vůbec nedal najevo, že svého činu lituje,“ komentoval to Graham Cluley z firmy Sophos, která vyvíjí antivirové programy.

Jedenadvacetiletý hacker tvrdí, že svůj vir Ikee vytvořil, aby upozornil na bezpečnostní otázky. Vir sám o sobě nebyl pro telefony nebezpečný. Když se do přístroje dostal, změnil nastavené pozadí displaye na fotografii zpěváka Ricka Astleyho populárního ve Velké Británii v 80. letech.

Ikee se však stal vzorem pro jiný škodlivý software, na nějž doplatili klienti nizozemské internetové banky ING, která využívala iPhone k finančním operacím. Vir odkazoval uživatele telefonů na internetové stránky podobné bankovnímu portálu, kde měli zadat svůj login a heslo. Hackeři tak získávali přístup k citlivým osobním informacím majitelů telefonů.

Stay Tuned With Us OnFacebook AndTwitter
Give Us Thanks By Like And Retweet

Leave a reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..