Vánoce – Helikoptéra ovládaná iPhonem nebo iPadem

Lahůdka od Společnost Parrot právě pro příznivce počítačů od Applu. Majitelé  přehrávače iPod Touch, chytrého telefonu iPhone nebo tabletu iPad si totiž mohou pořídit dálkově ovládanou helikoptéru která umí opravdu špičkové kousky. Ta umí samozřejmě létat (jinak by to nebyla helikoptéra ,že:), zároveň ale nabízí dalšífunkcí – jako například souboje mezi dvěma či více helikoptérama.

Helikoptéra Parrot AR.Drone je vybavena čtyřmi vrtulemi, které jsou symetricky rozmístěny v rozích a tudíš je vrtulník absolutně stabilní!. Každá z vrtulí je chráněna odolným plastovým rámem, díky ní mohou  létat i méně zkušení uživatelé – plast je testován na velké nárazy a ve všech testech co firma prováděla, ustál na výbornou. – Cena neni ani moc velká činí okolo 8000-9000 KČ ale neprodává se v CZ

Další výhodou této helicoptéry je ta že na předku kabyny ma zabudovanou kameru s VGA rozlišením (320/240). Ta přenáší do iPhonu (nebo iPadu) obraz který dokonale postačuje pro orientaci.

Bateriíe v helikoptéře je schopná táhnout vrtulník něco okolo 12minut a vrtulník je schopní létat rychlostí 5m/s což když vezmete v potas na to jak je vrtulník lehký a přitom velký dostatečně postačuje !. Tato helikoptera se připojuje k zařízení pomocí nainstalovaného softwaru do (ipad/iphone) a poté připojení se připojí POMOCÍ WIFI.

Každy by si řekl , jak se helicoptera ovládá a firma řekla doslova toto !! Ovládání joysticky na display to je nuda a tak udělaly ovládání pomoci senzoru v iphonu (ipadu) a to tak že když natočite telefon do prava helicopterá leti do prava a naopak :). Cože přináší další zážitky a více srandy. Já osobně si myslím , že toto je velice povedený kousek který opravdu stojí za to .

Pro více informací se podívejte na video níže !

Stay Tuned With Us OnFacebook AndTwitter
Give Us Thanks By Like And Retweet

Leave a reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..